Asociatia Pro Democratia (APD – initiatorul proiectului inca din 2007), Camera Deputatilor si Fundatia Hanns Seidel Romania organizeaza, la Palatul Parlamentului, in perioada 8 -10 decembrie 2017, Parlamentul Tinerilor – editia a IX-a, o simulare a procesului decizional din cadrul Parlamentului Romaniei desfasurat pe grupuri politice, comisii parlamentare, precum si in plen.
Prin acest proiect, organizatorii isi propun sa ofere tinerilor posibilitatea intelegerii importantei, rolului si functiilor Parlamentului in cadrul celorlalte institutii democratice, familiarizarea cu doctrinele partidelor politice parlamentare, oferirea unei viziuni practice asupra a ceea ce reprezinta in mod real activitatea parlamentara.
Evenimentul se adreseaza tinerilor liceeni (majori) si studenti cu varsta de cel mult 26 de ani.
De ce sa participi la acest eveniment? Pentru ca ai ocazia:
  • Sa devii deputat pentru trei zile si sa iti desfasori activitatea (de simulare) chiar in incinta Parlamentului la Camera Deputatilor;
  • Sa propui un proiect legislativ propriu care poate fi dezbatut si votat in plenul Camerei Deputatilor;
  • Sa exersezi lucrul in echipa si să iti dezvolti abilitatile de negociere;
  • Sa experimentezi si sa participi la lucrarile grupurilor parlamentare, in comisiile de specialitate si in plen;
  • Sa votezi proiecte de legi chiar in plenul Camerei Deputatilor ca un adevarat parlamentar;
  • Sa devii pentru o zi Presedintele sau Vice-presedintele Camerei Deputatilor din cadrul Parlamentului Tinerilor;
  • Sa cunosti alti tineri ca tine, sa legati prietenii si sa schimbati experiente;
  • Si nu in ultimul rand, sa iti alegi profesia pe viitor inspirându-te din exercitiul acestui proiect.
Tinerii care doresc sa participe la acest eveniment se pot inscrie prin completarea formularului de inscriere, transmiterea CV-ului si elaborarea unei initiative legislative prin intermediul formularului electronic. Documentele vor fi trimise doar în format (pdf) electronic pana pe 26 noiembrie a.c, ora 23:59.
Selectia candidatilor se va face in functie de punctajul obtinut pe baza CV-ului si a unei initiative legislative pe care tinerii trebuie sa o propuna in momentul inscrierii la eveniment, conform Comisiilor Parlamentare ale Camerei Deputatilor stabilite de organizatori:
Comisia pentru drepturile omului, culte si problemele minoritatilor nationale;
Comisia pentru cercetarea abuzurilor, coruptiei si pentru petitii;
Comisia pentru munca si protectie sociala;
Comisia pentru cultura, arte, mijloace de informare in masa.
Pe durata intregului eveniment APD va asigura participantilor masa, iar pentru persoanele din afara Bucureştiului organizatorii vor asigura cazarea (2 nopți cazare 8-9 decembrie) şi transportul dus-întors (autobus, tren – clasa a II-a, bon benzina conform calcul 7,5%)
Avand in vedere ca studentii au gratuitate la tren, nu se va deconta biletul pentru acest mijloc de transport studenților).
Pentru mai multe informatii va rugam sa o contactati pe Iuliana Iliescu, Manager proiect, la numărul de telefon 0751 194 718 sau pe email: iuliana.iliescu@apd.ro.
P.S.: Daca cunosti persoane care ar putea fi interesate de acest eveniment nu ezita sa le dai de veste.
Cum a fost in editiile anterioare puteti citi in Vocea Tinerilor Parlamentari!