Asociatia Pro Democratia (APD), Camera Deputatilor si Fundatia Hanns Seidel, in parteneriat cu Institutul Qvorum si Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Covasna, desfasoara la Palatul Parlamentului, in perioada 6-8 noiembrie 2015, Parlamentul Tinerilor – editia a VII-a, o simulare a procesului decizional din cadrul Parlamentului Romaniei pe grupuri politice, comisii parlamentare, precum si in plen.
Prin acest proiect, organizatorii isi propun sa ofere tinerilor posibilitatea intelegerii importantei, rolului si functiilor Parlamentului in cadrul celorlalte institutii democratice, familiarizarea cu doctrinele partidelor politice parlamentare, oferirea unei viziuni practice asupra a ceea ce reprezinta in mod real activitatea parlamentara.
Evenimentul se adreseaza tinerilor liceeni (majori) si studentilor cu varsta de cel mult 26 de ani.
Tinerii care doresc sa participe la acest eveniment se pot inscrie prin completarea formularului de inscriere, transmiterea CV-ului si elaborarea unei initiative legislative (format pdf). Documentele vor fi trimise doar in format electronic la adresa de e-mail pt2014@apd.ro pana pe 23 octombrie 2015, ora 23:59.
Selectia candidatilor se va face in functie de punctajul obtinut pe baza CV-ului si a unei initiative legislative pe care tinerii trebuie sa o propuna în momentul inscrierii la eveniment, conform Comisiilor Parlamentare ale Camerei Deputatilor stabilite de organizatori:
Comisia pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice;
Comisia pentru drepturile omului, culte si problemele minoritatilor nationale;
Comisia pentru politica externa;
Comisia pentru munca si protectie sociala.
Pe parcursul evenimentului APD va asigura participantilor masa, iar pentru persoanele din afara Bucurestiului organizatorii vor asigura cazarea si transportul.
Pentru mai multe informatii va rugam sa o contactati pe Iuliana Iliescu, Manager proiect, la numarul de telefon 0751 194 718 sau pe email: iuliana.iliescu@apd.ro.
P.S.: Daca cunosti persoane care ar putea fi interesate de acest eveniment nu ezita sa le dai de veste.