Este un proiect organizat de catre Asociatia Pro Democratia Club Buzau in parteneriat cu Directia Generala Anticoruptie.

Evenimentul face parte din proiectul „Plateste Zero pentru ce ti se cuvine”, un proiect finantat de Fundatia Hanns Seidel Romania avand ca obiective principale:

  • Cresterea gradului de informare a tinerilor privind fenomenul de coruptie in Romania;
  • Contribuirea la cresterea constientizarii si incurajarea unei atitudini de intoleranta la coruptie in randul tinerilor.

Pe Platoul Dacia din Buzau, organizatorii vor amplasa un labirint care va oferi ocazia cetatenilor sa-si consolideze cunostintele despre coruptie si sa descopere modalitatile prin care pot sesiza faptele de coruptie, printre care si linia telefonica gratuita din orice retea, TelVerde 0800 806 806. Pentru verificarea cunostintelor proaspat dobandite, organizatorii vor inmana vizitatorilor un chestionar la care vor trebui sa raspunda identificand varianta corecta in Labirint.
Cetateni care vor identifica raspunsurile corecte vor fi premiati cu materiale informative si promotionale si vor avea ocazia sa guste din tortul anticoruptie.

Astfel, in data de 24 iulie 2014 incepand cu ora 11:00 cetatenii sunt asteptati să viziteze Labirintul Anticoruptie pentru a afla mai multe informatii cu privire la coruptie si metodele de prevenire a acesteia.