Asociatia Pro Democratia Club Buzau (APD Club Buzau) este o organizatie neguvernamentala,de drept privat,fondata in 2010 de catre 11 cetateni romani.

Misiunea APD Club Buzau este de a intari democratia la nivel local,judetean,national si international prin stimularea participarii civice.

Din punctul de vedere al laturii sportive,misiunea APD Club Buzau este de a promova sanatatea si un mod de  viata sanatos,fair-play-ul,de a combate discriminarea si violenta de orice fel prin practicarea de activitati sportive.

Principiile care guvernează activitatea noastră sunt: combaterea discriminării de orice fel și respectarea drepturilor omului,promovarea tolerantei, a multiculturalismului, a respectului reciproc, a legalitatii, nediscriminarii, voluntariatului, a solidaritatii, competentei, transparentei,a unui stil de viata sanatos,bazat pe miscare la toate varstele.

APD Club Buzau dezvolta programe pentru TINERI și ADULTI și principalele domenii de acțiune fiind: educația, drepturile omului și participarea civica, incluziunea sociala a persoanelor cu mai puține oportunitați ce apartin unor grupurile vulnerabile, antreprenoriat și piața muncii, digitalizare, protectia mediului si schimbari climatice sanatate, sport și agrement.

In domeniul sportului APD Club Buzau desfasoara,conform statutului organizatiei, activitati dedicate copiilor,juniorilor si seniorilor sau tinerilor si adultilor,care se incadreaza in categoria “Sportul pentru toti”.

Activitatea sportiva a APD Club Buzau se bazeaza pe voluntariat,trainerii nostri avand incheiate contracte de voluntariat cu managementul organizatiei.

Activitatile se desfasoara pe grupe de varsta,ce corespund juniorilor si seniorilor.Antrenamentele sunt deschise publicului si se desfasoara in locatii publice (terenuri sau sali de sport ce apartin unor scoli sau licee) sau parcuri.

Ramurile sportive in care activam sunt:atletism,fotbal,sah,tenis de masa,sah,fitness,etc.

Unii antrenori au  certificate de antrenor obtinute de la federatiile sportive iar altii practica din placere aceasta meserie,jucand rolul de trainer dar si pe cel de mentor ,oferind sfaturi si suport sportivilor pe care-i pregatesc.

Prin activitatile pe care le desfasuram dorim sa initiem doritorii de sport in practicarea unor sporturi de masa,sa încurajam practicarea activitatilor fizice, în mod continuu, de catre cat  mai multi  cetateni .

Consideram ca practicarea activitatilor fizice si sportive trebuie sa fie facuta fara discriminare,trebuie sa fie deschisa tuturor cetatenilor si este benefica pentru sanatate si recreere.

Si pentru ca lucram cu multi tineri,activitatile sportive care li se adreseaza promoveaza formarea tinerilor ca buni cetateni, cunoasterea si respectarea normelor morale, a normelor civice, cunoasterea drepturilor si îndatoririlor cetatenesti în scopul convietuirii armonioase cu semenii

APD Club Buzau are parteneriate incheiate cu Inspectoratul Scolar Judetean Buzau dar si cu scoli si licee,deoarece consideram ca educatia tinerilor,chiar si prin practicarea unor discipline sportive,este un obiectiv comun atat noua ca organizatie neguvernamentala cat si organizatiilor guvernamentale.

Desi copiii si juniorii reprezinta baza practicantilor de sport ai organizatiei noastre,totusi avem usile larg deschise si practicantilor seniori(categoriilor de varsta +18 ani dar si celor de peste 40 ani) care doresc sa-si mentina sanatatea si forma fizica.

Desi nu este un club eminamente sportive,APD Club Buzau organizeaza propriile competitii sportive dar participa si la competitiile sportive organizate de catre comunitate,deschise sportivilor amatori,dar si de catre federatiile sportive.Din pacate ultimii ani au fost marcati de pandemia de COVID 19 ,iar competitiile sportive au fost mai putine in anii 2021 si 2022,revinimentul producandu-se in 2023. Practic, in anii de pandemie, ne-am antrenat asa cum am putut,navigand printre restrictiile impuse si dorinta de a face miscare si de a ne pastra forma sportiva si starea de sanatate.

Colaboram cu profesori de educatie fizica din cadrul unor scoli si licee ,pentru a incerca impreuna sa descoperim tineri talentati,pe care sa-i sprijinim si sa-i indrumam in activitatea sportiva.

Ne propunem ca pe viitor sa organizam o tabara si sa acordam cateva burse tinerilor sportivi promitatori,pentru a sustine participarea lor la competitii sportive de un nivel mai inalt.

APD Club Buzau desfasoara un program de incluziune si diversitate in sport, acordand acces gratuit la antrenamente (fata in fata si online) persoanelor cu mai putine oportunitati ce apartin unor grupuri vulnerabile.

Promovam practicile ecologice,durabile, in randul participantilor la antrenamente si competitiile sportive dar si in randul parintilor si spectatorilor.

Organizam anual seminarii online privind importanța unei vieți sănătoase și legătura dintre sport și bunastare personala, avem o colaborare cu specialiasti in sanatate(medici) pentru a oferi sfaturi personalizate .

Antrenamentele se desfasoara cu grupe de 8-10 persoane, in functie de ramura sportiva,de posibilitatile de a participa ,de sezon,etc iar participarea la competitii se face in mod voluntar de catre cei care practica sportul respectiv,numarul participantilor variind de la 10 persoane la sah la 22 participanti la fotbal.

 

 

Portofoliu activitati sportive APD Club Buzau