In 3 licee din Municipiul Buzau au avut loc simulari ale unor alegeri parlamamentare, cu participarea elevilor din clasele a XI-a si a XII-a. Simularea a avut toate elementele unui proces electoral real. Au fost amenajate 3 sectii de votare, cate o sectie de votare in fiecare liceu, dotate cu cabine si urne de vot. Profesorii si elevii au facut parte din “Comisiile Sectiilor de Votare” si din “Biroul Electoral Judetean” al Alegerilor Simulate.
Au fost alcatuite liste electorale permanente, liste electorale suplimentare, procese verbale, buletine de vot si au fost imprimate stampile de vot simulat.
Dupa ce au votat toti elevii prezenti, membrii comisiilor au numarat voturile obtinute si au publicat rezultatele.
Membrii comisiilor si-au luat rolul in serios, fiind atenti la respectarea secretului votului, ordinii si disciplinei in sectia de votare dar si numararea corecta a voturilor exprimate.
Finantator: proiect derulat in parteneriat cu Asociatia Pro Democratia Bucuresti si finantat de Guvernele Islandei, Principatul Liechtenstein si Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European.